Ons werk

Ons werk

Sportkantine
Rijsenhout

In opdracht van Van Berkel Aannemers werken we aan de bouw van een nieuwe sportkantine voor verschillende sportverenigingen in Rijsenhout. We werken aan de vloer en wanden van de kleedkamers.

Dagbestedingslocatie
Nootdorp

In opdracht van Du Prie bouw & ontwikkeling realiseren we een nieuwe dagbestedingslocatie voor Ipse de Bruggen. Na de bouw van de fundering werkten we aan de beganegrondvloer. We plaatsten kolommen en kernwanden. Inmiddels zijn we bezig met de tweede verdieping/dakvloer.

Vrijstaande woning
Stompwijk

In opdracht van Granneman Bouw werken onze betontimmermannen aan een vrijstaande woning. We stortten de keldervloer en -wanden. Hierna gaan we verder met de begane grond en de 1e verdiepingsvloer.

Dit project werken wij voor het eerst samen me Totech en Xypex Chemical Corporation. Xypex is een niet giftige, chemische behandeling voor het waterdicht maken van beton.

Brug
Driemond

De oude brug in Driemond was aan vervanging toe. Daarom werd de bestaande brug weggehaald. Wij werkten aan het vervangen van de 2 brughoofden. We bouwden verder op de bestaande constructie en plaatsten de nieuwe betonvloer.

Over de brug loopt een hoofdweg die veel inwoners dagelijks gebruiken. Een tijdelijke brug werd geplaatst en onze planning was erg strak. Ook onder druk blijven we werken volgens plan!

Zwembad voor Max Health Club
Den Haag

Vorig jaar werkten wij aan de bouw van dit zwembad voor Max Health Club in Den Haag.

Wat waren onze werkzaamheden?

  • maken van een betonplaat voor het zwembad
  • monteren van de betonvloeren om het bad heen
  • verzorging van verdiepingsvloeren voor de wellness faciliteiten

Tropenhotel
Amsterdam

In opdracht van Heembouw werken wij aan dit project in de binnenstad van Amsterdam. Het bestaande hotel is gestript en wordt opnieuw bekleed.

We werken hier aan een uitbouw van de begane grond, uitbouw van schoonwerk op de 1e verdieping, het plaatsen van schoonwerkwanden en het plaatsen van een extra 13e verdieping.

Met in totaal ongeveer 500 kuub aan beton is dit een mooie klus. Ook blijven de schoonwerkwanden in het zicht, we werken dus heel netjes én precies!

Villa
Laren

Sinds vorig jaar werken we aan een bijzonder project in Laren: een villa met een binnenzwembad in de kelder, een betonnen trap van kelder naar begane grond, en een betonnen inrit op een helling. Compleet met een buitenzwembad, een ruime veranda, en een grote karpoort!

We plaatsten de verdiepingsvloeren, voorzagen het dak van een betonnen vloer en legden de oprit aan. Tussen de begane grond en de kelder hebben we een betonnen trap gerealiseerd. Opmerkelijk is dat deze trap een afwijkende maat had, waardoor we deze ter plekke hebben gestort.

Elion park
Duinweg Den Haag

We werken alweer een tijd aan project Elion Park in Den Haag! We bouwen hier 22 luxe appartementen en penthouses. Het startpunt was de parkeerkelder. Dit project is erg bijzonder omdat er geen heiwerk nodig was vanwege de stevige ondergrond. Ook het gieten van de betonnen verdiepingsvloeren en muren van de woningen hoort bij onze werkzaamheden.

De grootste uitdaging is het storten van de kern van het gebouw. Hier sluit heel veel op aan dus doet dit moet precies volgens planning, anders loopt alles uit! Al met al een mooi project waar we nog tot begin mei te vinden zijn.

Vossepolder fase 2
Hillegom

Onze betontimmermannen werken aan de ruwbouw van 29 woningen en 17 appartementen in Hillegom. Voor de bouw van de rijwoningen werken we aan de verdiepingsvloeren, maken we stabilisatiewanden en plaatsen we prefab betonwanden. Het appartementencomplex wordt ook gemaakt met een betonnenverdiepingsvloeren en wanden. Deze gieten we zelf!

De uitdaging voor dit project zit hem in de planning, we storten in fases en plannen slim om continuïteit te behouden. Zo zetten we de kisten voor de betonwanden zo effectief mogelijk uit.

Project Kalslagen
Kudelstaart

Bij dit mooie project in Kudelstaart hebben wij bijgedragen aan de bouw van 17 riante villa’s. We bouwden hier fundering, verdiepingsvloeren, kelders en een luxe botenhuis met een droogdok inclusief sluisdeuren.

Wij zijn erg trots op dit project omdat het zorgde voor nieuwe uitdagingen. Er werd namelijk gewerkt op slappe veengrond en ook het boothuis was een project wat wij nog nooit eerder deden. Al met al een geslaagd project!

De Goyer
Alkmaar

In Alkmaar maken wij in opdracht van Vink Bouw de ruwbouw voor 52 appartementen
Bestaande uit een parkeerkelder en 6 woonlagen.
Totaal wordt hier ca. 4400 m³ betonmortel verwerkt

Xpol / Kromhout
Rijsenhout

In opdracht van LBH bouw maken wij deze enorme bedrijfshal
Deze hal bestaat uit 13.400 m² begane grondvloer. Een waterbufferkelder van 850 m²
Een laadkuil van 3700 m² en een verdiepingsvloer van 3200 m²

64 woningen Vossenpolder
Hillegom

In opdracht van Horsman & Co maken wij 46 woningen en 18 appartementen in de Vossenpolder te Hillegom

Scala
Alphen aan den Rijn

In opdracht van du Prie Bouw & Ontwikkeling maken wij dit nieuwe schoolgebouw Scala te Alphen aan den Rijn.
Dit project bestaat uit drie delen, teweten;
renovatie van een bestaand schoolgebouw.
Uitbreiding middels een deel nieuwbouw.
En het realiseren van een nieuwe sporthal.

 

Riante villa
Laren

In opdracht van van Arkel Bouw maken wij midden de bossen van Laren deze riante villa.
De villa gaat twee bouwlagen de grond in. Deze kelder herbergt onder andere een zwembad en een parkeergarage.

Veense Campus
Roelofarensveen

In opdracht van van der Geest Oud Ade maken wij deze High Tech Campus
Dit oude schoolgebouw wordt omgeturnd tot een prachtige High Tech Campus waar verschillende bedrijven in dit segment zich zullen vestigen. Daarnaast wordt dit gebouw uitgebreid met starters appartementen voor mensen uit de buurt of mensen die verbonden zijn met deze campus.

Suez
Berkel en Rodenrijs

In Berkel en Rodenrijs maken wij in opdracht van Heembouw een nieuw afvalverwerkingscomplex voor Suez.
Bestaande uit een bedrijfshal van 3000 m², een sprinkler en pompruimte, een opslagruimte en een kantoor
In de bedrijfshal staan bijna 300 m¹ in het werk gestorte betonnen keerwand van 4 m¹ hoog. 

TNO
Leiden

In opdracht van Bakels en Ouwerkerk maken wij een uitbreiding voor het TNO complex te Leiden.
Deze constructie bestaat uit 9 bouwlagen van 4 m¹ hoog. Opgetrokken uit een combinatie van een staalconstructie met kanaalplaatvloeren voorzien van gewapende druklagen en twee betonkernen met liftschachten en trappenhuizen.
De bouwcyclus per bouwlaag bestaat uit 1 week staalconstructie, 1 week kanaalplaatvloeren met druklagen en 1 week betontonkernen.
Om dit te kunnen  realiseren hebben wij een eigen hijsframe ontwikkelt, zodat de wandwapening horizontaal op de begane grond gevlochten kann worden en vervolgens omhoog gehesen en verticaal tegen de wanden gemonteerd kan worden.
Daarmee kunnen wij twee wanden van 4 m¹ hoog per dag storten.
De beton om de druklagen te storten en de staalconstructie te vullen wordt via stijgleidingen in de vide omhoog gepompt.

Alexander Residence,
Noordwijk

Tegenover “Huis ter Duin” te Noordwijk maken wij in opdracht van Van Berkel Aannemers Leimuiden BV dit appartementencomplex.
Hierbij gaan wij drie bouwlagen de grond in (2x parkeren en 1x conferentieruimte)
Daarbovenop komen drie bouwlagen met appartementen
De inrit naar de parkeergarage en de entree worden voorzien van ronde betonwanden.
Door het gewicht en afstand moeten moeten de balkonplaten gelegd worden met een 300 tons kraan.

Afwerken beton

Met onze eigen betonafwerker in dienst kunnen wij alle voorkomende betonconstructies netjes afwerken voor een optimaal gewenst resultaat

Entreewand VVSB
Noordwijkerhout

Bij VVSB te Noordwijkerhout maken wij in opdracht van de Barten Groep de entree wand voor het nieuwe clubgebouw.
De wens van de Architect is om deze in een houtprint uit te voeren.
Daarbij is de vorm aflopend in in verschillende segmenten
Het resultaat mag er zijn

“Het Havenhuys” de Baronie
Alphen aan den Rijn

Aan de haven in Alphen aan den Rijn maken wij in opdracht van BVR maken wij een appartementencomplex “Het Havenhuys” in het plan de Baronie.
Dit complex bestaat uit een parkeerkelder met daar bovenop 6 bouwlagen met 34 appartementen. 

Apenverbijf Artis
Amsterdam

In Dierenpark Artis te Amsterdam maken wij in opdracht van Van Leeuwen Bouw een nieuw onderkomen voor de Gibbon apen
Dit onderkomen bestaat uit een kelder, een binnen en buitenverblijf en een kiosk
Daarbij moeten wij rekening houden met de bezoekers en een beperkte ruimte op de bouwplaats

Kop Weespertrekvaart
Amsterdam

In Opdracht van Vink bouw bouwen wij een appartementencomplex “Kop Weespertrekvaart” te Amsterdam
Dit complex bestaat uit een parkeerkelder met een commerciële plint en daar bovenop 4 bouwlagen met 34 luxe appartementen.

De Lorentz
Centraal Station Leiden

Nabij het Centraal Station in Leiden maken wij in opdracht van bouwcombinatie ‘De Lorentz’ (Hurks en van Wijnen), de onderste vijf lagen van dit gelijknamige project. In dit gebouw met circa 4000 m²  oppervlakte zullen zich winkels, woningen, kantoren en een parkeergarage vestigen.

De Oevers
Roelofarendsveen

In opdracht van Heembouw voeren wij diverse betonwerkzaamheden uit aan een appartementencomplex met winkels voor het nieuwbouwproject ‘De Oevers’ in Roelofarendsveen. Olijerhoek Betonwerken verzorgt de complete ruwbouw. Bekijk de foto’s hieronder voor een impressie van dit project.

Zuidblok
Amsterdam

Samen met Vink Bouw Nieuwkoop hebben wij het project Zuidblok aan het Stadionplein te Amsterdam gerealiseerd. Dit betreft een tweelaagse parkeergarage met daarboven diverse horecagelegenheden en een hotel.

De Scope
Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn zijn wij samen met Du Prie Bouw & Ontwikkeling bezig met het project ‘De Scope’. Dit betreft een nieuwbouw van een middelbare school, welke gefaseerd wordt uitgevoerd.

Crematorium
Lisse

Samen met Du Prie Bouw & Ontwikkeling hebben wij dit Crematorium te Lisse gerealiseerd.

Entreetrap Heembouw
Roelofarendsveen

Voor de hoofdvestiging van Heembouw in Roelofarendsveen hebben wij deze nieuwe entreetrap gebouwd.

Deli XL
Hoofddorp

In Hoofddorp hebben wij samen met van Berkel Aannemers Leimuiden BV het project ‘Deli XL’ mogen realiseren. Deze nieuwbouw van koel- en vriescellen is in drie fases uitgevoerd. Het totale oppervlak bedraagt meer dan 10.000 m².

Kroon op Jutphaas
Nieuwegein

Samen met Vink Bouw Nieuwkoop hebben wij het project ‘Kroon op Jutphaas’ te Nieuwegein gerealiseerd. Dit betrof een nieuwbouwwijk bestaande uit appartementen en grondgebonden woningen.

Duinrell
Wassenaar

De afgelopen jaren hebben wij meerdere attracties in Duinrell te Wassenaar gerealiseerd in samenwerking met Meerland Bouw. Dit betrof onder andere de Dragonfly, de Falcon, de Wildwings en meest recentelijk de uitbreiding van het Tikibad.

Aalmarkt
Leiden

Het project ‘Aalmarkt’ in Leiden betreft een binnenstedelijk project voor een nieuw winkelgebied bestaande uit een deel renovatie en groot deel nieuwbouw met kelder en meerlaagse bovenbouw. Dit project is uitgevoerd in samenwerking met Du Prie Bouw & Ontwikkeling.

Over ons

Olijerhoek Betonwerken B.V. is een betrouwbare en ervaren partner bij de ontwikkeling en bouw van de meest uiteenlopende betonconstructies. Lees meer

Contactinformatie

Olijerhoek Betonwerken B.V.
Veenderveld 17
2371 TS Roelofarendsveen
071-5018188
info@olijerhoekbeton.nl